De paarden

Sumar

Sumar van de Brekenblink

Sumar is sinds mei 2018 bij de Paardenkamer. Hij is 8 jaar oud en nog niet zo heel lang onder het zadel.

Sumar heeft soms wat  overtuigingskracht nodig om iets te doen wat hij eng vindt.

Zo helpt hij de kinderen in de praktijk om te leren dat wanneer je iets eng vindt het helpt om te oefenen.

Fáni

Fáni fra Skjalaritara

Fáni is 9 jaar oud en de tweede ijslander die kwam bij de Paardenkamer in maart 2017. Hij is de leider van de kudde en waakt over zijn maatjes. Hij wordt veel ingezet in de praktijk vanwege zijn geduld.  Wel laat Fáni de kinderen geregeld zien dat zij ook met hem geduld moeten hebben.

 

Jafni

Jafni fra Punktur

Jafni heet eigenlijk Burstajafni. Hij is helemaal uit Polen naar Nederland gekomen voor zijn vorige bazin. Nu is hij sinds de zomer samen met zijn vriend Timo bij ons. Jafni is een heel gevoelig paard dat zich niet zomaar laat zien. Jafni mag voorlopig lekker wennen aan zijn nieuwe omgeving en als hij daar zin in heeft mag hij meedoen in het werk met de kinderen.

Skuggi

Skuggi vom Saessenhof

Skuggi is in augustus 5 jaar geworden. Sinds Maart 2018 is hij bij ons. Skuggi is opgehaald uit Belgie waar hij het niet meer naar zijn zin had. Hij had zere benen en voelde zich helemaal niet lekker. Dit vonden we zo erg dat we hem daar snel hebben weg gehaald en inmiddels is hij uitgegroeid tot een mooie (en eigenwijze) jongeman.

Inmiddels is Skuggi onder het zadel, maar hij moet nog een heleboel leren. Dit mag hij op zijn gemak doen en Skuggi wordt niet zo vaak ingezet in de praktijk. Hij wil dit wel graag, maar vindt het ook erg vermoeiend en dan wordt hij een beetje knorrig.

Timo

Timo is de held van onze kudde en een groot succes bij de kinderen die bij de praktijk komen. Hij is de oudste van de kudde met zijn 11 jaar.

Mies & Moos

Mies (het zwart-witte poesje) en Moos (het rood-witte katertje) zijn de katten bij de Paardenkamer. Ze zijn geboren in het asiel en waren erg schuw dat ze kwamen. Na een logeerpartijtje om wat meer te socialiseren spelen ze nu heerlijk rondom de stal en tussen de paarden. Inmiddels vinden ze het erg fijn om geaaid en geknuffeld te worden.

Meer weten, informatie?

Stuur dan een e-mail of bel met mij